Orklabolagens riktlinjer för livsmedelssäkerhet ska säkerställa att ingredienser, förpackningar och slutprodukter är säkra att använda. Detta gäller också hushållsartiklar och produktkategorier som tvättmedel, personlig vård, färg och sårvård.
Kunder och konsumenter ska veta att de får samma höga kvalitet varje gång. Orklabolagen arbetar målmedvetet med att ersätta ingredienser med möjlig negativ effekt på hälsa och miljö. Orklabolagens logotyper på förpackningar är en garanti för att produkterna uppfyller de höga krav på livsmedelssäkerhet och produktsäkerhet som satts upp. Gemensamma standarder och system säkerställer en god och kostnadseffektiv kontroll av livsmedelssäkerhetsrisker genom hela värdekedjan.
Orkla Food Safety Standard
Alla våra fabriker och lager som hanterar mat och dryck revideras regelbundet i enlighet med stränga krav i Orkla Food Safety Standard (OFFS). Detta är grunden för Orklabolagens livsmedelssäkerhetsarbete. Standarden är baserad på den internationella standarden för säker mat från British Retail Consortium, och har vidareutvecklats av Orklabolagen för att täcka riskfaktorer som är viktiga för vår livsmedelsproduktion.
I utvecklingsprocessen har alla Orklabolagens livsmedel som lanseras genomgått en noggrann riskbedömning för att identifiera och kontrollera potentiella hälsorisker kopplade till förpackningar, ingredienser och användning. En separat standard har införts för Orklabolagens försäljnings- och distributionsbolag. Företagen följs upp genom egna revisioner som utförs av Orklabolagens livsmedelssäkerhetsteam. Dessutom finns det ett krav på att alla leverantörer ska följa de strikta riktlinjer för säker råvaruproduktion som satts upp.